AIDA

Sinds 2002 werkt Anderson voor de Duitse cruiseschip maatschappij AIDA. Aan bord geeft hij lessen in acteren, schilderen en exposeert hij zijn kunstwerken.

De Braziliaanse kunstenaar is in Nederland ook bekend als de artistieke leider van het Vrij Zijn Theater in Alkmaar en heeft daarmee in 2018 de NHN Business Award (Leisure) gewonnen. Voor dat Anderson met zijn theaterproductie is begonnen, was hij soms 8 keer per jaar aan bord op een van de twaalf schepen van de AIDA. Nu zijn theatergroep zo is gegroeid, gaat hij alleen nog drie of vier keer per jaar aan bord. Zijn volgende reis begint in Kaapstad, langs de Afrikaanse kust en daarna door meerdere Staden in Europa tot de eindbestemming Hamburg. In februari vliegt Anderson dan verder naar Singapore voor een ASIA-tour: o.a. horen Vietnam, Indonesië, Brunei, India en Filipijn erbij.

“Ik ben me heel goed bewust en ook heel dankbaar ervoor dat ik zo een baan heb. Ik mag elk passagier individueel begeleiden en ondersteunen en kan inspiratie over de hele wereld verzamelen”, aldus Anderson.

In 2018 heeft Anderson op de basis van beroemde kunstenaars, zoals Felix Büttner, Tim Davies, Robert Nippoldt en Malte Brekenfeld, de Neptunus-certificaat ontworpen, een soort document dat de passagieren aan bord als cadeau kunnen krijgen. 

“Als die gasten in zulke fantastische regio onderweg zijn, zijn ze vrijer en open om nieuwe dingen te leren. Volgens mij is dat een van de reden waarom de cursussen zo een groot succes zijn.”

Anderson verteld verder, een trotse en actieve ambassadeur van Alkmaar te zijn, de prachtige, historische, idyllische stad waar hij leeft: “Ik zie heel veel van de wereld maar kom graag steeds weer terug naar mijn droomstad!”

Wil jij meer van Anderson weten, volg hem via Sociaal-media! Dat kan via Instagram en Facebook.